divendres, 15 de novembre de 2013

CASTANAYERA TERRORÍCA II

Com molts ja sabeu, el passat 31 d'octubre vàrem celebrar la Castanyada al menjador de l'escola. Una activitat molt esperada pels nens i nenes del menjador. 
Els monitors i monitores del menjador vàrem ambientar el menjador amb motius terrorífics i dinàvem amb poca llum. En el primer torn de dinar (de P3 a 2on) mentre dinaven van tenir moltes sorpreses: un espectacle en el qual dues castanyeres  feien una poció màgica amb ingredients molt terrorífics i un ball on els castanyers i castanyeres zombis ballaven per ambientar aquest migdia de por!
Mentrestant, els infants de 3er a 6è de primària gaudien d'un túnel de terror al pati, només els més valents/es es van atrevir a entrar... en el túnel podíem veure com la Castanyera es convertia en "zombi"! quina pooor!!
A l'hora de dinar els grans també vàren tenir espectacle, mentre dinaven hi havia escenes de terrorífiques!
Durant l'estona de pati dels més petits vàrem fer activitats, manualitats i activitats relacionades amb la temàtica.

Amb tota aquesta activitat, s'amaga un caire educatiu darrera, que no voldríem deixar de banda. Potenciem la Castanyada com a tradició popular, i deixem de banda els estereotips que ens arriben d'altres cultures com la festa del "Hallowen". Antigament, la nit de Tots Sants, s'explicaven histories de por vora el foc. Nosaltres hem volgut aprofundir en la tradició popular i treballar que la Castanyada, no cal que sigui una festa on nomes mengem castanyes i panellets, la nostra festa no està tant lluny del "Hallowen" americà! Som castanyeres i castanyers que el dia de Tots Sants ens aixequem de les nostres tombes per explicar històries de por!!

Us deixem un link amb un article que parla d'això, tot i que per internet trobareu molta informació!
 
 
En el següent enllaç trobareu un vídeo de com els monis vàrem assajar abans de que vinguessin els nanos:
 Si voleu mirar més fotos de com anaven els monitors i monitores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada